Gör det själv istället ? Vad kan du göra själv?

Ja, det är enklare sagt än gjort när någon säger ?Gör det själv istället? för det är nämligen inte alla projekt som man kan göra själv. Det är vanligt att man tänker att ?det här ser ju enkelt ut? innan man kör igång ett ?gör-det-själv?-projekt. Eller ?-oj, det gick väldigt snabbt? när man sett en yrkeserfaren granne som hade något projekt på gång. Men bara för att det ser enkelt ut när man ser någon annan göra det så betyder det inte att det blir likadant i ditt fall.

Särskilt inom VVS-området så finns det olika saker du måste vara uppmärksam på i samband med vad du kan göra själv och vad du absolut inte ska göra själv.

Saker du gärna får göra själv är:

Byta packningar för en snabb och enkel lösning på problem med droppande kranar. Att byta packningar är inte någon större utmaning för din del.
Att lufta ut centralvärmeanläggningen är också något du kan fixa själv. Det är också viktigt att göra det så värmen fungerar bra även över den kalla vintern efter att ha varit avstängd en stor del av sommaren.
Att ansluta kranar är något man själv kan ta sig an fast det är rekommenderat att du först läser på lite om hur man bäst ansluter kranar innan du går igång med projektet. Här är några riktigt bra instruktionsfilmer på Youtube.
Att sätta in en ny toalett är en av sakerna du kan göra själv, men igen, kolla först upp hur man gör det och även i detta fall så är Youtube en bra källa för instruktioner och tips.
Att byta packningar på toaletten är något du lugnt kan göra själv.
Om du vågar dig på att sätta in golvvärme så är det ett område där förundersökning är ett måste för att få så bra resultat som möjligt. Här är det väldigt smart att först hitta instruktioner och filmer på Youtube som detaljerat förklarar hur en installation ska genomföras och vad du bör vara uppmärksam på.
En annan sak du själv kan göra är installation av ett nytt element. Fast även här är det viktigt att du först undersöker om hur man gör det på bästa möjliga sätt.
Att installera en diskbänk och sedan ansluta avloppet med diskbänken är superenkelt och du behöver bara följa instruktionerna exakt som de är beskrivna.
Om du flyttar in i en ny bostad och ska installera en tvättmaskin så är även det något du kan göra själv. Bara kolla upp så allt är korrekt på plats innan du öppnar för vattnet.

Något du bestämt inte ska prova på att göra själv är:
? Montera dränerings- och avloppsrör
? Ansluta blandare för dusch
? Ansluta golvbrunn inklusive avlopp för dusch
? Bygga ut ett vattensystem och därmed också göra ändringar på existerande vatten- och avloppssystem

Jag hoppas att du kan använda dig av denna lilla guide för något hemarbete och kom ihåg att du alltid kan hitta information på nätet, både filmer och läsning, om projekt du gärna själv vill göra. Vanligtvis blir du då också varnad ifall det är något projekt som du inte rekommenderas att göra själv. Självklart ska du även komma ihåg dina egna kunskapsbegränsningar utifrån det planerade ?Gör-det-själv?-projektet. Så god tur och lycka till med ditt ?Gör-det-själv?-projekt
Jag rekommenderar Vvsochbad.se om du behöver köpa verktyg för ditt ?Gör-det-själv?-projekt.