Hur man organiserar bästa körning i världen

Vi har alla försökt att känna sig fångade i en bil när vi tar en lång bilresa. Det finns något om metalllåset – speciellt när solen skiner utanför – det känns som en obehaglig bur som du skulle vilja bryta ut ur. Man kan inte riktigt flytta som är begränsad med benrummet, och ofta går en av konversationsämnen, med sina medpassagerare, efter den första timmen eller två.

Men när vi är så hemska inom bilarna, hur kan vi se så många filmer om fantastiska ”vägresor”? Varje år finns tusentals människor avsiktligt kramar begagnade bilar och kör hundratals mil – för nöens skull … Hur är det meningsfullt?

Som en jätte Road Trip entusiast har jag mycket knep att dela med dig. De kommer att kunna användas om du är på vägresa eller bara vill överleva en timme i upptagen stadstrafik. Jag har reste mer än 50 000 kilometer de senaste åren, och det har (mestadels) alltid varit en trevlig upplevelse! Viktigast är att timlånga enheter nu är något jag ser fram emot, snarare än att gråta över.

 

Rätt bil

Om du på något sätt har någon påverkan på vilken bil du ska bli ”fångad” i, så finns det några bra försiktighetsåtgärder här. Det behöver inte vara den dyraste bilen i världen – en begagnad Toyota kan lätt vara bekvämare att åka på en bil än en ny Peugeot. Om du kör i en begagnad bil kan du normalt låta dig lite mer när det gäller komfort: du kan äta i bilen, kasta fötterna på sätet och så vidare.

 

utrymme för benen

Dessutom är benrummet oftast den viktigaste faktorn när det gäller att välja en bil. Oavsett om du är lång eller kort, kommer det extra benrummet att vara till stor nytta. Om du har korta ben kan du klämma bagage i det extra utrymmet och använda det som ett slags bord. Bordet är verkligen användbart för att äta mat (i motsats till ”snacks” som inte vanligtvis kräver ett bord), och kan också användas för att spela kort eller brädspel. Om du har långa ben, ger det extra benet inte bara dig direkt komfort, men ger dig också bättre möjligheter att ändra sitt sittande läge under resan – vilket är väldigt viktigt vid långa resor.

 

Spel

Som nämnts ovan är kort- och brädspelsspel briljanta att ta med. Oavsett hur intressant de människor du är i bilen med är, så kan det vara nödvändigt att göra något annat än att prata. Ett bra spel är en bra distraktion för den långa enheten, och det öppnar också nya konversationsämnen.